Zien en gezien worden!

Vandaag deden de meesters van groep 7 in plaats van de wekelijkse (video)belronde een rondje deurbezoeken om de leerlingen even écht te zien. Écht even tijd voor elkaar maken. Zonder op de klok te kijken. Voor een kletspraatje, om waardering uit te spreken, een balletje te trappen om even niet na te hoeven denken of om andere zorgen bij de leerlingen weg te nemen.
Tot slot is er ook nog snel een mini dicteetje afgenomen. Want tja, als zij toch in de buurt zijn…😛
Wij merken dat we in tijden van crisis verplicht worden terug te gaan naar de basis, naar de basisbehoeften van de kinderen.
Ryan & Deci benoemden ze al; autonomie, competentie en relatie. Juist wanneer we in onzekerheid leven, en onze wereld even op z’n kop staat, is het belangrijk om de verbinding actief en expliciet te blijven opzoeken met elkaar.
Vandaar de chocolade, de knutselpakketten, het grote Startpunt doeboek en deze deurbezoekjes. Grote glimlachen iedere keer bij zowel onze leerlingen, ouders en teamleden van Het Startpunt.
Met GROTE dank aan

NL Cares, De Bijenkorf en GroenRijk die hier aan hebben bijgedragen.🙌🏻