Websites voor huiswerk

DIGITAAL LEREN OP HET STARTPUNT
Naast dat onze leerlingen met methodes werken, hebben wij digitale leermiddelen beschikbaar. Elke klas heeft een paar PC’s en een set iPads beschikbaar. Digitale middelen bereiden de leerlingen voor op de digitale toekomstige maatschappij en kunnen onderwijs op maat bieden.

Als het gaat om huiswerk, werken wij met de volgende websites:

Muiswerk
Muiswerk is een online platform dat wij gebruiken om voor onze leerlingen op eigen niveau oefeningen klaar te zetten om te remediëren, herhalen of verrijken. Muiswerk checkt automatisch welke onderdelen de leerlingen nog niet begrijpen en laat de leerlingen met die onderdelen oefenen. Onderwijs op maat dus!
Link: online.muiswerken.nl/obshetstartpunt

Nieuwsbegrip
Nieuwsbegrip online bestaat uit woordenschat en begrijpend lezen oefeningen, waarbij actuele nieuwsberichten het uitgangspunt zijn.
Link:  www.nieuwsbegrip.nl

Bloon
Bloon.nl is een website waar de leerlingen hun spelling woordpakketten op kunnen oefenen. Door de woorden te flitsen en te typen, wordt het werkgeheugen gestimuleerd. Deze oefeningen zijn ook zeer geschikt voor leerlingen met dyslexie!
Link: www.bloon.nl

Andere websites om te oefenen:
Gynzy Kids
Rekenen oefenen