Missie: “Het Startpunt, op weg naar jouw top!”

• We leren onze leerlingen samenwerken en samenleven
• We leren onze leerlingen verantwoordelijkheid nemen voor hun leerproces

Jouw top is een goede plek in de Nederlandse multiculturele samenleving die steeds aan het veranderen is. Klimmen doe je in je eigen tempo en de route is voor iedereen anders. De school begeleidt je op je weg omhoog en is er voor je als je dreigt te vallen. Ook als je sneller klimt dan de rest, ondersteunen wij je. Ouders en school moedigen je aan het beste uit jezelf te halen en de weg te kiezen die bij je past. Wij zorgen voor optimale begeleiding op weg naar jouw top.

Visie
Wij geloven in onze kinderen: zij hebben de kwaliteiten en mogelijkheden om zich goed te ontwikkelen met het oog op een waardevolle toekomst. Daarbij sluit het PYP-programma (hoofdstuk 4.3) naadloos aan: de ontwikkeling van hoofd, hart en handen. Met een onderzoekende houding leren kinderen hun talenten ontwikkelen.

Doelen
Wij staan op Het Startpunt voor
• Het behalen van hoge resultaten
• Eigenaarschap bij leerlingen, ouders en leerkrachten
• Een rijke leeromgeving
• Respect voor elkaar

Ouders, kinderen en school werken met elkaar aan deze doelen.