Groen Schoolplein

In mei 2012 hebben wij ons nieuwe groene schoolplein officieel geopend.
Wethouder Ingrid van Engelshoven, onderwijs en dienstverlening, kwam hiervoor speciaal naar Het Startpunt.

Kinderen kunnen nu heerlijk spelen, ontdekken, klimmen, klauteren en leren op het prachtige schoolplein. Een stukje natuur in de wijk in tegenstelling tot al het steen en beton.

Naast een geweldige boomhut, wilgenhutten, prachtige bloemen en planten, is er ook een steenoven, een zitkuil met mogelijkheden voor een kampvuur en een vijver.
De vijver is natuurlijk alleen toegankelijk met de leerkracht en afgesloten met een hek. Een mooie plek voor de biologielessen over insecten, waterplanten, kikkers, etc.
Daarnaast wordt er ook gezaaid, geteeld en geoogst! Allerlei kruiden, groenten en fruit worden gebruikt in de kooklessen van het lkp-programma. En natuurlijk wordt er getuinierd om samen te zorgen voor een goed onderhouden schoolplein.

Het schoolplein is niet alleen een plek voor kinderen onder schooltijd. We zijn druk in overleg met ouders en buurtbewoners om het groene schoolplein ook een buurtfunctie te geven.