Gezonde School

OBS HET STARTPUNT GAAT VOOR GEZOND!
Wij hebben In het schooljaar 2011-2012 de competitie voor de Gezondste School van Den Haag gewonnen en in het schooljaar 2012-2013 de competitie voor de Sportiefste School van Den Haag. We zijn hier erg trots op en zetten dit natuurlijk ook nu nog voort!

Wij doen er alles aan om onze leerlingen zo gezond mogelijk te laten ontwikkelen. Samen met ouders zijn wij continu aan het nadenken over hoe wij dit terug laten komen op en rond de school. Dit doen wij onder andere door middel van:
– De invoering van het schoolfruit
– De invoering van het Begeleid spel (sport tussen de middag)
– Door geen ongezonde traktaties uit te laten delen

NIEUW!
Door initiatief van enkele ouders is er sinds oktober 2017 een nieuwe ingevoerde regel omtrent de gezonde school: leerlingen mogen per dag slechts één pakje drinken. Dit om de suikerinname te beperken. De andere pauzes mogen onze leerlingen uiteraard onbeperkt water drinken.

Wij zijn er trots op dat het belang van een gezonde levensstijl ook bij onze ouders op een hoge plek staat!

RTL Nieuws op Het Startpunt